156 prijava za Program samozapošljavanja

0
110

Sredinom januara istekao je rok za prijavu na javni poziv za samozapošljavanje koji je krajem 2017. godine raspisao Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

Dostavljeno je 156 poslovnih planova, od kojih su 136 predala nezaposlena lica koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje evidentirana kao lica koja aktivno traže zaposlenje, a 20 preduzetnici koji su u 2017. godini registrovali svoju poslovnu djelatnost, što je jedna od novina ovog programa.

Komisija će u narednih mjesec dana pregledati i izabrati najbolje poslovne ideje, kažu u Zavodu za zapošljavanje, a sredstva za realizaciju svojih planova dobiće oko 70 kandidata.

Javni poziv ima za cilj realizaciju Programa samozapošljavanja Vlade Brčko distrikta BiH planiranog u 2017. godini, kao doprinosa privrednom razvoju, kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje i podizanje preduzetničkog duha u Brčko distriktra BiH.

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH obezbijedilo je organizaciju i izvođenje edukacije za aplikante, odnosno korisnike Programa.

Ukupan iznos za realizaciju ovog Programa samozapošljavanja je 750.000 KM. Pola miliona obezbijeđeno je iz Budžeta Brčko distrikta BiH, a 250.000 KM iz sredstava Zavoda. 80% predviđenih sredstava namijenjeno je za aplikante koji su nezaposleni i na evidenciji su Zavoda, a 20% sredstava za aplikante koji su u 2017. godini registrovali djelatnost.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime