22. Vidovdanska trka za 10 dana

0
71

U subotu 23. juna 2018. godine u Brčkom će biti održana tradicionalna Vidovdanska trka, jedan od najvećih sportskih atletskih događaja ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u svijetu.

“Ovogodišnje izdanje Vidovdanske trke sigurno će biti najkvalitetnije u dvodecenijskoj istoriji. Iz gradskog parka će 23. juna startovati preko 20 učesnika Olimpijskih igara. Konkurencija će biti izuzetno žestoka i prilično ujednačena. Svi elitni takmičari koji će se pojaviti ove godine, ove sezone su u odličnoj formi i većina ih je ostvarila u proteklih 12 mjeseci svoje najbolje rezultate u karijeri. Tu će se naći i veliki broj nacionalnih šampiona i šampionki. Iz Evrope na Vidovdansku truku dolazi skoro sve najbolje što u ovom momentu Evropa ima. Njima će izuzetna konkurencija biti takmičari iz Maroka, Kenije i Etiopije,” izjavio je Borislav Đurđević, direktor trke.

Ove godine biće prekinuta i praksa da se pred sam start saopštavaju imena elitnih takmičara. Naredne sedmice listu elitnih takmičara objaviće IAAF (International Association of Athletics Federations – Međunarodna asocijacija atletskih saveza), a organizator preuzeti na svojoj internet stranici. Takođe, IAAF će na svom sajtu Vidovdansku trku 23. juna označiti kao centralni atletski događaj na svijetu, kažu u organizaciji trke.

Zamijenk direktora Vidovdanske trke, Miodrag Sedlarević, pozvao je sve Brčake i Brčanke, kao i sve one koji to žele, da učestvuju u Trci zadovoljstva i da tako uljepšaju start 22. Vidovdanske trke. Raspored takmičenja je sličan onome ranijih godina – puzanje beba, trka bubamara (djeca do 4 godine), prioniri, juniori i seniori.

“Novina je ove godine da će zajedno sa udruženjem paraplegičara biti organizovana i trka lica u invalidskim kolicima, a učešće na ovoj trci do sada je potvrdilo nekoliko desetina njih iz BiH i regiona,” rekao je Sedlarević.

Za trku je skoro sve spremno, privode se kraju još neki detalji oko uređenja prostora u parku i na stazi. Organizator je za sve kategorije pripremio oko 5.000 startnih paketa. Prijave za dječije uzraste kreću od četvrtka, 21. juna u Omladinskom centru, dok su prijave za 10 km i 2 km otvorene i online, na zvaničnom sajtu trke (vidovdanskatrka.org).

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime