Akademija sporta „Lokomotiva“ kod gradonačelnika

0
88

Članovi Akademije spota „Lokomotiva“ posjetili su danas gradonačelnika Brčko distrikta BiH Sinišu Milića u Gradskoj vijećnici, pred sutrašnji polazak na međunarodni turnir u Italiju gdje će se pored učesnika iz Austrije, Švicarske, Italije takmičiti i seniorski uzrast ovog kluba.

Predsjednik kluba Goran Vasić, trener mlađih kategorija Radomor Prijo te kadeti uzrasta do 15 godina predstavili su danas gradonačelniku Miliću svoje dosadašnje uspjehe i naveli da su samo tokom ove godine učestvovali na mnogobrojnim turnirima širom Evrope poput Češke, Grčke, Francuske, Mađarske, ali i na turnirima u regionu. Cilj učešća na ovakvim turnirima je, kako su istakli, afirmacija i sticanje iskustva rukometaša svih kategorija.

Generacija dječaka 2002. godište Akademije sporta „Lokomotiva“ je u augustu ove godine postala prvak Sportskih igara mladih BiH i izborila završnicu na međunarodnim igrama u Splitu.

Kako je istaklo rukovodstvo kluba, od 2002. godine tri puta su bili juniorski prvaci BiH, a stalni su učesnici u svim kategorijama kada su u pitanju državna prvenstva.

Gradonačelnik Siniša Milić čestitao je rukometašima na uspjesima. „Svaki vaš nastup van Distrikta promocija je našeg grada i vi, kao i svi drugi uspješni sportisti, naši ste najbolji ambasadori“, zaključio je gradonačelnik Milić obraćajući se gostima.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime