Akcija za porodicu Mišić iz Donjeg Žabara

0
62

Udruženje građana „Beba više“ iz Brčkog pokrenulo je u martu ove godine humanitarnu akciju za pomoć porodici Mišić iz Donjeg Žabara.

Naime, nakon trinaestogodišnje borbe za potomstvo, Ivanka Mišić, donijela je na svijet blizance Cvijetina i Vasu. Dječaci su ujedno i jedina djeca rođena na području opštine Donji Žabar u 2017.godini.

Njihovi roditelji potrošili su čitavo malo bogatstvo da bi došli do cilja – da se ostvare kao majka i otac. Iako žive u trošnoj kući kažu da se zbog svojih sinova tek sada osjećaju bogato.

“Mnogo smo potrošili. Prodavali smo i stoku i zemlju da bi došli do cilja, ali isplatilo se”, kaže Ivanka Mišić.

Njih četvoro žive u svega nekoliko kvadrata. Glava kuće, Nebojša Mišić kaže da je započeo renoviranje kuće, ali da mu, s obzirom da nije stalno zaposlen, taj posao ide jako sporo, a li su strpljivi, kao što su strpljivo sve ove godine čekali na potomstvo.

“Težak je to problem. Ljudi, to je uobičajeno, prebacuju krivicu na drugog. Brakovi se raspadaju. Ali evo u našem slučaju, mi smo sačuvali i brak i dobili potomstvo bez obzira sad na ostalo, finansije, kuća… Još smo prilično mladi, pa gledaće se da se to sve nadoknadi,” optimističan je Nikola.

U kući Mišića nedostaje svega, osim ljubavi.

Upravo to su prepoznali ljudi okupljeni u Udruženju “Beba više” iz Brčkog. S obzirom da se aktivno zalažu za borbu protiv steriliteta i promociju zdravih i brojnijih porodica, odlučili su se da pokrenu humanitarnu akciju da se Mišićima uredi dom, a da blizanci Cvijetin i Vaso, dobiju svoju sobu.

“Neka nam se jave svi koji mogu pomoći u nekom građevinskom materijalu ili u namještaju da sredimo njihovu kuću, da to bude što bolji ambijent za djecu. S obzirom na dugogodišnju borbu ovog para, mislim da je svaka pomoć jako bitna i potrebna,” kaže Milijana Simić, koordinator UG “Beba više” Brčko.

Od marta do danas akciji se odazvalo nekoliko privatnih preduzeća, pojedinaca, poslanika iz lokalnog parlamenta, a ovog vikenda, tačnije u nedjelju 24. juna, Udruženje “Beba više” organizuje veliku humanitarnu akciju za pomoć Mišićima u renoviranju kuće.

„Balkan pub“ će cjelodnevni pazar od prodatih kafa proslijediti za pomoć ovoj porodici, a takođe istog dana trudnicama će dijeliti besplatne prirodno cijeđene sokove. Frizerski salon „Belli Capelli“ takođe će u nedjelju da radi i sav ostvareni prihod pokloniće Mišićima. Donaciju su obećali i iz pekoteke “Nimex”. Sva tri lokala se nalaze u centru grada. Posjetite ih i Vi i učestvujte u humanitarnoj akciji da ovi divni dječaci dobiju siguran krov nad glavom.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime