Atosi preplivali nabujalu Savu

0
98

Ekstremni plivači iz Brčkog, braća Draško i Njegoš Đurić preplivali su nabujalu Savu. To je bio izazov koji se ne propušta i članovi PEK „Atos Sava“ iz Brčkogsu ga savladali. Sava im je velika inspiracija, na rijeci su svaki dan, postavlja pred njih uvijek nove izazove, a nama posmatračima divljenje.

Draško je trostruki vitez časnog bogojavljenskog krsta, pa mu Sava sa temperaturom u plusu i nije bila, očito, tako hladna.

Malo ko bi se usudio na ovakav potez, ali Đurići nisu sami, iza njih je ozbiljan i odgovoran tim spasilaca, ronilaca, ljudi obučenih za prvu pomoć i kanuista, ali prije svega tim prijatelja, koji su spremni da pomognu u svakoj situaciji.

Osim fizičke, ovakav poduhvat zahtjeva i psihičku pripremu, mirnu glavu i dobru koncentraciju, što su plivači i imali i stigli .

Ujedno se nadaju i to i propagiraju da ekstermno plivanje postane i olimpijska disciplina, što za Olimpijadu 2022. godine Svjetska plivačka asocijacija upravo pokušava i da izlobira.

Ovo u svakom slučaju nije obično plivanje, Sava je u tom trenutku imala temperaturu 4 – 5 stepeni celizijusa, a brzina kretanja vode je bila oko 12 km/h, što zahtijeva veliku snagu i izuzetnu volju.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime