BH premijera predstave „Nedozvani“ u Brčkom

0
51

U organizaciji Stand-Up BH, na sceni Doma kulture u Brčkom u četvrtak 25. oktobra sa početkom u 19 časova biće izvedena premijera pozorišne predstave „Nedozvani” NASTeatra iz Gornjeg Milanovca. Riječ je o jednoj od najboljih drama Momčila Nastasijevića, a upravo naš grad je domaćin premijeri koja se po prvi put igra u Bosni i Hercegovini.

“Nedozvane” je režirao Jug Radivojević, sa kojim je Ivan Perković, osnivač NASTeatra, ranije radio na drugim projektima u produkciji Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Za scenski govor zadužen je Radovan Knežević, a kostimograf je Tanja Radišić. U predstavi, osim Perkovića, igraju Strahinja Blažić, Marija Stokić, Anita Stojadinović, Aleksandar Ristanović i Tatjana Dimitrijević.

„Nedozvani“ nas dozivaju i prizivaju dobrog i pitomog čoveka.”, rekao je čuveni režiser Jug Radivojević

Aleksandar Pantelić, predsjednik udruženja Stand-Up BH rekao je da se sa ovom predstavom nastavlja saradnja sa NASTeatrom koji je prepoznao potencijal projekta “Pozorište koje vam nedostaje”, a koji ima za cilj jačanje saradnje sa drugim pozorištima u regionu, koji žele da zajedno sa udruženjem Stand-Up BH ukažu na potrebu profesionalnog pozorišta u Brčkom.

„Pokušaćemo da zajedno sa drugim teatrima u sklopu ovog projekta tokom 2019. obezbijedimo izvođenje pozorišnih predstava za cijelu godinu. Naravno, da bi u tome uspjeli neophodna nam je podrška. Cjelokupan repertoar će biti pažljivo osmišljen i koncipirian, a u samoj izradi repertoara ćemo sarađivati i sa drugim teatrima kao i eminentnim imenima iz svijeta glume. Smatram da je pozorište izuzetno značajno prvenstveno za grad Brčko kao i za našu kulturu, umjetnost i nove generacije publike. Pozorište i kultura imaju mogućnost da mijenjaju svijet“, kaže Pantelić.

Koordinator projekta ‘Pozorište koje vam nedostaje’ Cvijan Pajkanović je rekao da ovaj projekat raste i nastavlja da podstiče društvenu odgovornost i kulturnu svijest u gradu.

„Čast nam je da ugostimo djelo našeg velikog režisera Juga Radivojevića, ali i nastavak saradnje sa NASTeatrom koji potpisuje produkciju Nastasijevićeve drame. Jedino izvođenje, prije Brčanskog, „Nedozvani“ su imali u Gornjem Milanovcu na festivalu Dani Nastasijevića gdje je predstava doživjela veliki uspjeh i prihvaćena sa oduševljenjem od publike. Velika je stvar kada jedan grad ima priliku da bude domaćin, na državnom nivou, premijernog izvođenja jednog pozorišnog komada. Siguran sam da će publika prepoznati takav događaj kao amplitudu u pozorišnim oscilacijama grada, a nadam se da ćemo postepeno, zajedničkim trudom, tim oscilacijama dati ustaljenu i pravilnu periodičnost, jer cilj projekta jeste da pozorište u gradu živi konstantno tokom godine,” kazao je Cvijan Pajkanović.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.