Brčanske Mamboline srebrne

0
40

Članice plesne formacije „Mamboline“ Škole plesa „Mambo Brčko“ proteklog vikenda učestvovale su na međunarodnom plesnom takmičenju u Novom Sadu, gdje su osvojile drugo mjesto.

Na ovom velikom međunarodnom turniru, koji organizuje Plesni klub „Vojvodina Dance“ iz Novog Sada, članice „Mambolina“ – Asija Atić, Teodora Tešić, Farah Dervišević, Anja Blagojević, Katarina Ilić, Emina Palamarević, Šemsa Palamarević, Ana Đogić, Nikolina Blagić i Duška Jovanović, u Brčko su se vratile sa srebrnom medaljom, što im je, kako kažu odličan podstrek za dalji rad i učešća na takmičenjima.

Nakon turnira u Novom Sadu, članovi Škole plesa „Mambo“ iz Brčkog pripremaju se za veliki međunarodni plesni turnir u Sarajevu koji će se održati 3. novembra 2018. godine, a dan poslije 4. novembra u glavnom gradu Turske Ankari najuspješniji sportsko plesni par ove škole – Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti, učestvovaće na WDSF World Open turniru u konkurenciji više od 70 sportsko plesnih parova iz više od 25 država.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.