Brčanski plesni spektal je počeo, defile i veliko finale večeras od 19:00 h

0
139

U dvorani Gimnazije u Brčkom danas se održava plesni turnir – najveći ikada organizovan u Brčkom, koji je uvršten u kalendar Svjetske sportske plesne federacije (WDSF – World DanceSport Federation). Nagradni fond turnira je 6.600 evra, a najbolje plasirani dobijaju i bodove za zvaničnu listu u svojim kategorijama.

Od ranog jutra krenule su kvalifikacije za veliko finale, koje je na rasporedu od 19:00 časova u dvorani JU Gimnazija Brčko, na Trgu pravde.

Predstavnici Plesnog kluba „Mambo“ Brčko, koji je organizator plesnog spektakla, plesni par Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti najavili su ovaj događaj sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, s obzirom da je Vlada Brčko distrikta BiH pokrovitelj događaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Brčko je u protekla dva dana stiglo oko 2.000 učesnika turnira iz 31 zemlje svijeta. Ovaj događaj se ne propušta, jer je Brčko danas plesni centar države, regiona i Evrope. Svi najbolji plesači su ovde, među njima i prvaci Plesnog kluba „Mambo“. Voditelji programa su sjajni Slađana Ivanišević i Ivan Mileusnić.

 

Ulaz na turnir je slobodan, a na veliko finale i svečani defile od 19:00 h, koji će zvanično da otvori gradonačelnik, svi su pozvani, jer je ulaz besplatan.

Plesni spektakl se nastavlja i u nedjelju međunarodnim plesnim kampom i nastupom mlađih kategorija takmičara, takođe iz brojnih zemalja.

Osim Vlade Brčko distrikta BiH, plesni turnir iz kalendara Svjetske sportske plesne federacije u Brčkom podržala je i Vlada Republike Srpske, te brojni sponzori koji su prepoznali značaj ovog sportskog događaja.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime