Drugi biznis forum od 06. do 09. novembra – u toku registracija za učešće

0
56

II Biznis forum Brčko distrikta BiH biće organizovan u periodu od 06. do 09. novembra 2018. godine. Forum organizuju Vlada Brčko distrikta BiH, uz tehničku pomoć Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta BiH, te Ekonomskog fakulteta Brčko Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Biznis forum je i ove godine zamišljen kao mjesto okupljanja i razmjene mišljenja između predstavnika vlasti, kreatora ekonomskih politika i potencijalnih investitora.

„Forum će se baviti svim relevantnim pitanjima koja su od značaja za stanje u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, počevši od stanovništva, poslovnog ambijenta, inovacija, investicija, kooperacija, preduzetništva, tržišta rada i obrazovanja,“ kažu u organizaciji Foruma.

Prvog dana foruma biće organizovan koktel za zvanice i goste u svečanoj sali Vijećnice, dok je zvanično otvaranje Biznis foruma 07. novembra 2018. godine u 11:00 časova u Domu kulture u Brčkom, gdje će biti održana i plenarna sekcija o temama – poslovni ambijent, investicije, inovacije, kooperacija i preduzetništvo.

Kroz panele i konstruktivnu raspravu, privrednici, profesori, predstavnici institucija vlasti i javnih organizacija, međunarodne zajednice i nevladinih udruženja, studenti, građani i drugi učesnici, imaće priliku da razmijene mišljenja i donesu zaključke koji će biti upućeni vladajućim strukturama, donosiocima odluka i nosiocima privrednog razvoja.

„Primarni cilj Biznis foruma Brčko distrikta BiH jeste da kroz dijalog, rasprave i razmjene mišljenja, ovaj forum i Brčko postanu prepoznatljivo mjesto, kao važan poslovni i investicioni događaj regije za širenje znanja i poslovnih ideja. Želja Organizacionog odbora je da primarni zaključak Biznis foruma bude jačanje privatnog sektora uz stimulisanje preduzetništva, povećanje konkurentnosti, primjenu modernih tehnologija, bolju integraciju u proces globalizacije i privlačenje kvalitetnih investitora, da bi u budućnosti ovaj forum dobio epitet investicionog foruma,“ kažu u Organizacionom odboru.

Osim plenarnih sekcija, namjera organizatora jeste da okupe zainteresovane i oko tema: „Stanovništvo, demografske megapromjene i razvoj društva“ i „Tržište rada, obrazovanje i uticaj na privredni razvoj“. Ovo su značajne teme, s obzirom da se posljednjih godina naša šira društvena zajednica suočava sa odlivom stanovnika, među njima uglavnom radno sposobnog stanovništva, a da ne postoji, ili barem ne funkcioniše dovoljno dobro u praksi, strategija koja tretira stanovništvo kao ljudski resurs i mora da brine o zapošljavanju, platama, troškovima života i rada svakog pojedinca. Paralelne sekcije biće održane u hotelu “Jelena”. Trećeg dana foruma predviđeni su sastanci investitora.

Drugi biznis forum Brčko distrikta BiH među prvima su podržali Kompanija Mtel a.d. Banja Luka, Ziraat banka i Svjetska asocijacija za zaštitu životne sredine i ruralnog razvoja.

Prijava učesnika na forum traje do 01. novembra, a svi zainteresovani punoljetni građani mogu da se registruju za učešće na forumu putem web stranice Biznis foruma, odosno linka https://www.bfb.ba/registracija/

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.