Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu Brčko počinje 27. avgusta

0
69

Univerzitet u Istočnom Sarajevu raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2018/2019. godini, čime je obuhvaćen i Ekonomski fakultet Brčko, kao jedna od organizacionih jedinica Univerziteta.

Ekonomski fakultet Brčko na studijskom programu Ekonomija u prvom ciklusu studija i studijskim programima Finansijski i bankarski menadžment i Marketing i menadžment u drugom ciklusu studija, upisuje studente koji mogu da studiraju o trošku Budžeta Republike Srpske, studente koji će sufinansirati studije, samofinansirajuće studente, strane državljane i vanredne studente.

Prijavljivanje na drugi upisni rok prvog i drugog ciklusa studija počinje 27. avgusta i trajaće do 05. septembra 2018. godine. Polaganje prijemnog ispita je u petak 07. septembra sa početkom u 09:00 časova. Objavljivanje rezultata konkursa predviđeno je za 10. septembar do 14:00 časova, konačne rang liste do 14. septembra, a upis primljenih kandidata je od 17. – 19. septembra.

 

Osnovni uslov za upis na studijske programe prve godine prvog ciklusa studija je završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Kandidati koji konkurišu za upis, polagaće prijemni ispit ili ispit za provjeru sklonosti i sposobnosti.

Redoslijed kandidata za upis na studijski program prve godine prvog ciklusa studija biće utvrđen na osnovu opšteg uspjeha postignutog u srednjem obrazovanju (uspjeh iz svih predmeta i razreda četvorogodišnje srednje škole) i rezultata postignutih na prijemnom ispitu ili ispitu za provjeru sklonosti i sposobnosti. Po oba kriterijuma moguće je ostvariti najviše 100 bodova.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime