Dva lica optužena za tešku krađu novca iz porodične kuće

0
113

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Dalibora Lazarevića i Muharema Kovačevića zbog osnovane sumnje da su prije tri mjeseca iz kuće P.C. u naseljenom mjestu Čađavac kod Brčkog oduzeli veću količinu novca.

Lazareviću i Kovačeviću stavljeno je na teret da su 23. juna po prethodom dogovoru i s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi na naročito drzak način iz kuće C.P. u Čađavcu ukrali najmanje šest hiljada i šest stotina KM. Oni se terete da su znajući da C.P., koga su od ranije poznavali, u kući drži novac, prevarno ušli u unutra, pa nakon što ih je oštećeni pokušao istjerati, iz ruku mu istrgnuli lovačku pušku, a novac pronašli i oduzeli. S tim u vezi, njih dvojica optuženi su za krivično djelo Teška krađa iz člana 281 stav (1) tačka 2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za nešto više od tri mjeseca.

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.