Gdje je najbrži internet i na kojem je mjestu BiH

0
50

Ako Vam za istraživanje zatreba najbrži internet, put pod noge i pravac u Južnu Koreju. Naime, ova azijska država je zemlja s najbržom internet konekcijom na svijetu, među 167 rangiranih država, na drugoj i trećoj poziciji su Danska i Island, a BiH je na 77. mjestu, prema izvještaju Međunarodne unije za telekomunikacije.

Rangiranje u izvještaju o državama s najboljom i najgorom internet konekcijom na svijetu vršeno je na osnovu brzine internet konekcije, obima osnovnih pretplatnika na 100 stanovnika i procentom domaćinstava koja posjeduju računar. Prema ovoj listi BiH je na 77. mjestu iza Tajlanda, Kolumbije i Armenije, a ispred Gruzije i Ukrajine.

Kada se radi o regionu, Slovenija je prva (nalazi na 33. mjestu liste), a slijede Hrvatska (45), Bugarska (50), Srbija (51), Makedonija (60), Crna Gora (65) i Albanija koja se nalazi na 94 mjestu liste. Zanimljivo da su SAD nalaze na tek 15. mjestu. Inače, Južna Koreja se prvi put našla ispred Danske, koja je prethodnih nekoliko godina bila na vrhu liste.

(Vecernji.ba)

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime