Giacomo i Roberta najbolji u Talinu

0
59

Članovi plesnog kluba „Mambo“ iz Brčkog, Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti sinoć su u glavnom gradu Estonije, Talinu, osvojili još jedan turnir iz kategorije „World Open“ i nastavili sa fantastičnim rezultatima koje su postigli ove godine.

U konkurenciji 50 sportskih plesnih parova iz više od 20 država svijeta, zasluženo su osvojili prvo mjesto i donijeli u Brčko distrikt BiH još jedan pobjednički pehar.

Srebrnu medalju osvojio je domaći plesni par Konstantin Gorodilov i Monika Bergmanova, a bronzanu medalju plesni par iz Njemačke Cseke Zsolt Sandor i Malika Dzumaev.

Sljedeći turnir na kojem će Giacomo i Roberta učestvovati je veliki WDSF turnir u Zagrebu pod nazivom „Croatian Trophy“, koji će se održati 8. i 9. septembra u zagrebačkom Domu Sportova.

Nakon Zagreba, slijedi im najvažnije takmičenje ove godine – Svjetsko prvenstvo u latino američkim plesovima, koje će se održati u Ostravi u Češkoj 7. oktobra ove godine.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime