“Hipnoza jedne ljubavi” pobjednik 34. brčanskih Susreta pozorišta

0
49

Gran pri Susreta pozorišta za najbolju predstavu u konkurenciji svih učesnika festivala ove 2017. godine, prema odluci stručnog žirija, pripada predstavi “Hipnoza jedne ljubavi” autora Dušana Kovačevića u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, a gran pri za najbolju žensku ulogu dobija Anica Dobra koja u ovoj predstavi igra majku Soju. Gran pri susreta za najbolju mušku ulogu žiri dodjeljuje Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi “Ustav Republike Hrvatske” Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Stručni žiri – Ljiljana Blagojević, Anja Šovagović i Almir Imširević dodjeljuju nagradu „Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog“ za najbolju predstavu u cjelini predstavi “Moja fabrika” autora Selvedina Avdića u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Nagrada za najbolji dramski tekst bosansko-hercegovačkog savremenog pisca dodjeljuje se Borisu Laliću za predstavu “Mirna Bosna” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo, a nagrada za najbolju režiju Selmi Spahić za predstavu “Moja fabrika” u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodjeljuje se Aleksandru Seksanu za ulogu Edina u predstavi “Sve se nekako preživi osim smrti” u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, a nagrada za najbolju žensku ulogu Gordani Boban za ulogu Alekse Aleksić u predstavi “Mirna Bosna”. Nagrada za scenografiju dodjeljuje se Sabini Trnka za predstavu “Moja fabrika”, a nagrada za kostim Mirjani Zagorec za predstavu “Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja”, autora Ive Brešana u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. Nagrada za muziku dodjeljuje se Zvonimiru Dusperu za predstavu “Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja”. Nagrada za najboljeg mladog glumca dodjeljuje se Davoru Goluboviću za ulogu Bokija Aleksića u predstavi “Mirna Bosna”, a nagrada za najbolju mladu glumicu Jeleni Kordić Kuret za ulogu Šimurina u predstavi “Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja”.

Sve nagrade stručni žiri dodijelio je jednoglasno.

Žiri publike –Zoran Tošić, Anel Šuvalić, Šefko Kaloper, Miroslav Gavrić i Branko Brkić, jednoglasno je dodijelio nagradu za najbolju žensku ulogu Slađani Zrnić, za ulogu Leposave u predstavi “Sabirni centar”, autora Dušana Kovačevića u produkciji Narodnog pozorišta RS Banja Luka i Pozorišta Prijedor, nagradu za najbolju mušku ulogu Robertu Peharu za ulogu učitelja u predstavi “Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja” i nagradu za najbolju predstavu u cjelini pozorišta iz BiH predstavi “Mirna Bosna”, autora Borisa Lalića u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Svečana dodjela nagrada biće upriličena večeras u Domu kulture u Brčkom, gdje od 19:30 časova Edin Karamazov izvodi koncert u čast pobjednika.

Više o 34. Susretima pozorišta u Brčkom https://susreti.co.ba/

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime