Hor SPKD „Prosvjeta“ koncertom sa gostima najavio FonFest

0
109

Mješoviti hor SPKD „Prosvjeta“ djeluje pod upravom magistra muzičkih nauka Branislave Popović. Hor, koji postoji godinu dana, do sada je učestvovao na nekoliko kulturnih događaja koje su organizovali članovi drugih sekcija „Prosvjete“, dok je sinoć u sali Doma kulture hor bio domaćin svim sugrađanima koji su odlučili da subotnje veče provedu uz horsku muziku.

Uživala je publika u makedonskim, bugarskim, ruskim, italijanskim i naravno srpskim pjesmama, svjetovnim i duhovnim, koje su, osim hora Prosvjete, još izveli i članovi hora „Sv. Stefan Dečanski“ iz Brčkog pod upravom Vanje Božić i Srpskog crkvenog pjevačkog društva „Srbadija“ iz Bijeljine koje vodi Desanka Trakilović.

Ovim rođendanskim koncertom hor „Prosvjete“ najavio je Prvi međunarodni festival horova „FonFest“ za koji pripreme počinju već danas, kažu organizatori.

Da podrška za ovu ideju postoji, pokazali su i u Vladi Distrikta, Upravi Prosvjete i brčanskim privrednicima koji su podržali organizaciju sinoćnjeg koncerta. Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne psolove, pozdravio je publiku na koncertu i zaželjeo horu i „Prosvjeti“ uspjeh u organizaciji festivala, dok je član UO SPKD „Prosvjeta“ protojerej – stavrofor Nebojša Draškić, takođe govorio o želji da Prosvjeta i Brčko budu domaćini međunarodnog horskog takmičenja.

Možda i najvažnija podrška u ovom trenutku horu je stigla od Desanke Trakilović, rukovodioca hora Srbadija, koji je ujedno i organizator međunarodne manifestcije „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini, koja je obećala svu pomoć i iskustvo koje ima da prenese za prijatelje iz Brčkog.

„Želim da FonFest bude jako značajan i želim da ovaj hor osvaja nagrade“, rekla je, između ostalog, Trakilović.

Koncert je završen zajedničkim izvođenjem pjesme „Ovo je Srbija“.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.