Javna rasprava o nacrtu zakona o zabrani upotrebe cigareta na javnim mjestima

0
61

Komisija za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu Skupštine Brčko distrikta BiH organizuje u četvrtak 23. novembra 2017. godine u velikoj sali Skupštine sa početkom u 12:00 časova javnu raspravu o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duvana i duvanskih proizvoda.

Na javnu raspravu pozivaju predstavnike Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko“, predstavnike Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH, Sindikata, Privredne komore Brčko distrikta BiH, predstavnike udruženje građana, ali i sve druge zainteresovane pojedince i organizacije.

Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je Nacrt zakona na 18. redovnoj sjednici. Razlog donošenja ovog zakona je zaštita zdravlja građana Brčko distrikta BiH, s obzirom da je broj malignih oboljenja i kardiovaskularnih bolesti u ekspanziji.

Ukoliko dođe do primjene zakona, vlasnici ugostiteljskih objekata će biti u obavezi da fizički odvoje prostor u kojem se mogu koristiti duvanski proizvodi, od prostora u kojem će to biti zabranjeno. O ostalim odredbama koje zakon predviđa, možete diskutovati sutra na javnoj raspravi.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime