Lazzarini i Benedetti pobjednici WDSF World Open Croatian Trophy 2018

0
86

Najtrofejniji sportski plesni par Plesnog kluba „Mambo“ iz Brčkog – Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti večeras su u Domu sportova u Zagrebu pobijedili na prestižnom međunarodnom takmičenju WDSF Worl Open Croatian Trophy 2018 u kategoriji latino-američkih plesova, saznali smo od glavnog trenera Plesnog kluba “Mambo” Petre Bogičević.

Na takmičenju je u ovoj kategoriji učestvovalo više od 70 plesnih parova iz više od 20 zemalja, a plesači koji se takmiče za boje brčanskog „Mamba“ još jednom su pokazali svo svoje umijeće i raskoš plesnih pokreta, te osvojili srca žirija i zagrebačke publike.

U ukupnom poretku, drugo mjesto pripalo je rumunskom paru Grigore i Filipescu, treće ruskom paru Koptev i Atamanasev, zatim na četvrtom mjestu Liskovsky i Zaputaireva koji plešu za Izrael, na petom plesni par iz Albanije Civita i De Mitri i na šestom mjestu Bogdan i Ulvich koji plešu za Moldaviju.

“Giacomo i Roberta bili su jedini bh predstavnici, što im je bio dodatni podstrek da svom klubu i državi za koju plešu donesu još jedan pehar”, kaže Petra.

Nakon Zagreba, slijede opsežne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Ostravi u Češkoj, koje je zakazano za 6. oktobar, gdje se Giacomo i Roberta, zajedno sa svojim timom, takođe nadaju dobrom rezultatu.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.