Muzičke radionice pravo carstvo za drugarstvo

0
82

Udruženje građana “Beba više” iz Brčkog, koje se bori protiv steriliteta, podržava one koji se zalažu da na svijetu bude više djece i bavi humanitarnim radom, pokrenulo je u maju muzičke radionice za djecu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, sa ciljem da kroz igru i druženje mališani nauče svoje prve pravilne muzičke korake. Radionice se održavaju u Omladinskom centru u Brčkom.

Riječ je o projektu „Carstvo i drugarstvo“ čiju realizaciju su preuzele volonterke udruženja Aleksandra Lizdek, profesorka solo pjevanja, i Anja Ž. Petković profesorka klavira.

Iako si radili tek nešto više od mjesec dana, mališani su već savladali neke od pjesama za djecu i slobodno možemo reći da su postali najmlađi hor u Brčkom, kažu u Udruženju “Beba više”.

„Jako smo zadovoljni odzivom. Ovo je tek početak, tek se upoznajemo, tek krećemo sa radom. Već smo navježbali neke pjesmice i jako smo zadovoljni time što djeca žele da pjevaju, načinom na koji sarađuju sa nama, a takođe i roditelji,” kaže Anja.

Sa završetkom školske godine, završava se i prvi dio rada sa djecom kroz muzičke radionice, a krajem ljeta ponovo će se okupiti i nastaviti tamo gdje su stali.

„Od septembra planiramo konkretniji program, mini predstave sa uključenim pjesmicama, recitacijama, plesom. Čim budemo spremni, predstavićemo se i javnosti, da se djeca polako navikavaju i na apaluz i na daske koje život znače,“ kaže Aleksandra.

 

Oduševljenje ne kriju samo djeca i učiteljice, kako ih mališani zovu, nego i roditelji. Kažu mališani ni kod kuće ne prestaju da pjevaju. Drago im je da postoji ovakva radionica na kojoj djeca mogu da nauče prave muzičke vrijednosti, steknu osnovno muzičko znanje, da otkriju i neke nove talente i afinitete, ali prije svega da se druže i zabave.

S početkom nove školske godine radionice će biti nastavljene, kao i poziv novim članovima da im se pridruže u otkrivanju svijeta nota, lijepih stihova i tako im približe ovu predivnu umjetnost.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime