Najveći uspjeh sportskog BH plesa – Roberta i Giacomo osvojili WDSF World Open Cyprus 2018

130

Sportski plesni par Škole plesa MAMBO iz Brčkog Roberta Benedetti i Giacomo Lazzarini proteklog vikenda osvojili su Otvoreno prvenstvo Kipra 2018 u Pafosu. Riječ je najvišem rangu turnira iz kalendara Svjetske sportske plesne federacije (WDSF – World Dance Sport Federation), gdje su Roberta i Giacomo u snažnoj konkurenciji sjajnih 70 plesnih parova iz 30 država svijeta, osvojili prvo mjesto, saopšteno je iz Škole plesa Mambo.

Na trećem mjestu su Alexey Korobachenk i Liana Odiladze pod zastavom Izraela, na drugom Stefan Grigore i Laura Filipescu – Rumunija i na prvom Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti Bosna i Hercegovina.

Ovo je prvi put u istoriji da sportski plesni par iz BiH osvoji turnir ove kategorije i ujedno najveći uspjeh BH sportskog plesa, kažu u Mambu.

U 2018. godini, od kada plešu pod zastavom Bosne i Hercegovine, Roberta i Giacomo osvojili su 1. mjesto na WDSF International Caserta Open u Italiji i to u konkurenciji više od 100 parova iz 30 država svijeta, zatim bili su polufinalisti WDSF Grand Slam Helsinki, Finska, osvojili su Državno prvenstvo BiH u LA plesovima, 1. mjesto na Brčko Gala Night Open i pobjednici su WDSF International Bari Open u konkurenciji više od 90 parova iz 29 država.

Naredno takmičenje očekuje ih 24./25. aprila u San Marinu, a poslije toga oni su domaćini WDSF Brčko Championship, drugog vikenda u junu.

 

Giacomo i Roberta tokom cijele godine putuju na takmičenja i/ili razne trening kampove širom svijeta, kao i na seminare koje oni drže drugim plesnim parovima, s obzirom na njihovu visoku reputaciju i sjajno znanje iz oblasti sportskog plesa, zbog kojeg su gdje god se pojave, neprikosnoveni.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime