Nastavljen glavni pretres u predmetu Mirka Bosnića optuženog za ubistvo mladića iz Brčkog

0
80

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nastavljen je glavni pretres u predmetu protiv optuženog Mirka Bosnić, kojeg Tužilaštvo Brčko distrikta BiH tereti da je kao saizvršilac, dana 23. maja 2015. godine, između 04:00 i 04:10 sati u Brčkom, na podmukao način lišio života D.M. (23), čime je počinio krivično djelo -Ubistvo- iz člana 163. stav (2) tačka 1) u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Na današnjem pretresu optuženi Mirko Bosnić je unakrsno ispitan od strane Tužilaštva Brčko distrikta BiH, kojom prilikom je potpuno negirao svoje učešće u izvršenju krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Za sledeći nastavak glavnog pretresa sud je odredio saslušanje optuženog Gorana Ristića u svojstvu svjedoka, koji je kao saizvršilac uz Mirka Bosnića optužen da je počinio navedeno krivično djelo.

Napominjemo da se optuženi Mirko Bosnić po rješenju Osnovnog suda Brčko distrikta BiH nalazi u pritvoru od 01. septembra 2016. godine. Optuženi se od izvršenja krivičnog djela nalazio u bjekstvu, a slobode je lišen u Republici Srbiji, te je nakon završetka ekstradicionog postupka, 01. septembra 2016. godine izručen Bosni i Hercegovini na graničnom prelazu Rača.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime