O čemu najčešće maštaju žene, a šta priželjkuju muškarci?

0
82

Najnovija studija Univerziteta u Montrealu proučavala je seksualne fantazije žena i muškaraca. Rezultati su pokazali da je ono što se smatralo ekstravagandnim seksualnim ponašanjem zapravo najnormalnije te da su se ljudi konačno u 21. vijeku oslobodili govoriti o svojoj seksualnosti.

Naime, studija je obuhvatila 1.516 odrslih osoba ponudivši im listu s 55 različitih seksualnih fantazija – od seksa sa više osoba do seksa sa različitim objektima ili na neobičnim mjestima. Ispitanici i ispitanice su morali ocijeniti intenzitet atrakcije prema svokoj pojedinačno te podijeliti svoje najskrivenije seksualne fantazije.

Najpopularija fantazija je bila seks s emocijama, a nakon toga seks na neobičnim mjestima.

Čini se kako i žene i muškarci dijele fantazije. Jednima i drugima je ‘napeto’ vezanje i bičevanje. Čak 65 posto žena je izjavilo kako im je privlačan seks u kojem muškarac dominira, dok muškarci ističu oralni seks i seks s više žena kao ultimativnu fantaziju.

Međutim, zanimljiva činjenica je da polovina žena koje su priznale da maštaju o grubljem seksu nikada ge ne bi realizirale u stvarnom životu, dok muškarci su mnogo spremniji za ostvarenje svojih fantazija.

(RTL)

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.