Od danas ne bacajte PVC čepove – Počinje akcija“Čep za hendikep“

0
78

Udruženje građana „Anđeli“ iz Krepšića ovih dana aktivno radi na pokretanju humanitarne akcije „Čep za hendikep“. Ideja je da se sakupljeni čepovi od tvrde plastike (čepovi od soka,vode, kućne hemije i tvrda plastika manjih komada) najprije sakupe i prodaju a novcem od prodaje kupe ortopedska i druga pomagala namjenjena hendikepiranim licima u našoj lokalnoj zajednici. Projekat se uspješno sprovodi u zemljama okruženja a „Anđeli“ su ubjeđeni da će na pozitivne reakcije naići i u Brčko distriktu.

„Već smo našli firmu koja je pristala da odkupljuje čepove po cijeni od 0,35 feninga po kilogramu. Kutije će biti postavljene najprije u školama za šta smo već dobili saglasnost od Odjeljenja za obrazovanje a nadamo se da će i drugi privredni subjekti poput trgovačkih centara pristati na saradnju“ rekla je Zorica Pedić, začetnik ideje i sekretar Udruženja „Anđeli“.

U humanitarnu akciju, već se priključilo i brčansko udruženje „Beba više“ a Pedićeva se nada da će im pristupiti i ostale nevladine organizacije i pojedinci koji podržavaju ovakvu ideju.

„Riječ je o ekološko-humanitarnoj akciji. Ne tražimo nikakav novac. Želimo u ljudima, najprije mladima probuditi svjest o važnosti ekologije ali i o humanosti koju na ovakav način mogu iskazati“, naglasila je Pedićeva.

Anđeli iz Krepšića već su prepoznatljivi u Brčkom ali i šire po svojim brojnim humanitarnim akcijama i ubjeđeni su da će i ova akcija zaživjeti.

„Ja bih samo napomenula da već sada, ljudi u svojim domovima naprave kutije ili galone u koje će sakupljati čepove. Danas smo postavili prvu kutiju u Tehničkoj školi u Brčkom a zahvaljujući dobroj saradnji sa medijima u skorije vrijeme sugrađane ćemo obavjestiti mjestima na kojima će kutije biti postavljene“ kazala je na kraju Zorica.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime