Podignuta optužnica protiv službenika Policije

0
493

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policijskog službenika iz Brčkog zbog osnovane sumnje da je u obavljanju službe zlostavljao zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta u ovom gradu.

Optuženom policijskom službeniku Jedinice opšte policije u Brčkom S.P. (41) stavljeno je na teret da je na intervenciji po prijavi štete u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu zlostavljao zaposlenika tog lokala. Policajac se tereti da je “čuvara bašte lokala G.D. nakon prigovora na rad Policije, iako svjestan da se radi o starijoj i bolesnoj osobi, uhvatio za vrat, odgurnuo, a potom i udario u predjelu lica ugrožavajući mu tjelesni integritet i ljudsko dostojanstvo”, navodi se u saopštenju iz Tužilaštva. S tim u vezi, S.P. je optužen da je kao službeno lice u obavljanju službe drugog zlostavljao, čime bi počinio krivično djelo Zlostavljanje u službi.

Optužnica je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta.

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.