Polako se raspada OK “Jedinstvo”

0
101

Ljubiša Ristić, proslavljeni odbojkaš i trener brčanskog Jedinstva, podnio je prošle srijede ostavku na poziciju šefa stručnog štaba u MOK „Jedinstvo“ Brčko obećavši Upravom odboru da će ekipu voditi samo još na utakmici četvrtog kola Premijer lige BiH, koju su Brčaci sinoć pred svojom publikom izgubili od ekipe „Domaljevca“ rezultatom 0:3.

“Duboko sam razočaran u odnos grada prema Jedinstvu, prema tradiciji. Ne mogu da shvatim da ovakav grad sa ovoliko novca nema osjećaj za svoju tradiciju! Dočekali smo 70 godina od osnivanja Kluba u potpunoj neimaštini pa je u pitanju i sam nastavak takmičenja. Imali smo neka obećanja ali se ništa nije dogodilo kako bismo izvukli Klub iz ekonomske krize… Žao mi je što napuštam klub Jedinstvo u koji sam uložio mnogo energije i živaca…”, rekao je, između ostalog, Ljubiša Ristić za Radio Brčko.

Upravni odbor MOK „Jedinstvo“ Brčko namjerava ubrzo održati vanrednu sjednicu, a u narednih nekoliko dana organizovati i pres konferenciju kada će javnost biti upoznata detaljnije o uzrocima i posljedicama trenutnog stanja u jednom od najstarijih sportskih kolektiva u BiH.

(Radio Brčko)

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime