Policija Distrikta u srijedu obilježava 18. godišnjicu postojanja

0
52

Policija Brčko distrikta BiH, kao prva multietnička policija u Bosni i Hercegovini, formirana je 2000. godine i ove godine obilježava 18 godina postojanja i rada.

U skladu sa Programom obilježavanja 18 godina postojanja, tokom septembra Policija u saradnji sa građanima provodi različite aktivnosti kojima obilježava ovu značajnu godišnjicu.

Centralni događaji obilježavanja 18. godišnjice postojanja Policije Brčko distrikta BiH predviđeni su za srijedu 12.09.2018. godine.

Naime, u srijedu od 10:00 h na Trgu mladih u Brčkom, tačnije ispred zgrade Policije, planirano je da u okviru „Police fest-a“ policijske agencije iz Bosne i Hercegovine u saradnji sa Policijom Brčko distrikta BiH, prezentuju policijsku opremu, druže se sa građanima i dijele prigodne poklone i promotivne materijale. Osim toga, predviđen je i kulturno-muzički program, te iz Policije Brčko distrikta BiH pozivaju sve građane da posjete ovaj događaj.

Istog dana, od 12:00 časova u Domu kulture u Brčkom biće održana i svečana akademija.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.