Produžen pritvor Mirku Bosnić osumnjičenom za ubistvo mladića iz Brčkog

0
48

Danas, 30. septembra 2016. godine, pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH održano je ročište za produženje pritvora prema osumnjičenom Mirku Bosnić, protiv koga se vodi istraga zbog krivičnog djela -ubistvo- iz člana 163. stav 2. tačka 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, odnosno zbog događaja koji se desilo u Brčkom 23. maja 2015. godine, kada je na podmukao ili svirep način lišen života M.D. (23) iz Brčkog.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, podnijelo je Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH prijedlog za produženje pritvora prema osumnjičenom Mirku Bosnić, te je na današnjem ročištu za produženje pritvora ostalo kod podnesenog prijedloga jer se osumnjičeni krio i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, shodno članu 132. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH.

Odlučujući o prijedlogu Osnovni sud Brčko distrikta BiH je saslušao stranke i branioca povodom prijedloga za produženje pritvora, te je donio rješenje kojim je u cijelosti prihvatio prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH i prema osumnjičenom Mirku Bosnić produžio pritvor u trajanju od 2 (dva) mjeseca, računajući od 01. oktobra 2016. godine, kada mu ističe protvor određen ranijim rješenjem ovog suda. Protiv rješenja kojim je produžen pritvor stranke imaju pravo izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH, u skladu sa zakonom.

Napominjemo da se osumnjičeni Mirko Bosnić po rješenju Osnovnog suda Brčko distrikta BiH nalazi u pritvoru od 01. septembra 2016. godine. Osumnjičeni se od izvršenja krivičnog djela nalazio u bjekstvu, a slobode je lišen u Republici Srbiji, te je nakon završetka ekstradicionog postupka, 01. septembra 2016. godine izručen Bosni i Hercegovini na graničnom prelazu Rača.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime