Provedena javna rasprava o zabrani konzumiranja cigareta na javnim mjestima

0
64

Najavljena javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duvana i duvanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu BiH održana je u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Raspravu je organizovala skupštinska Komisija za rad zdravstvo i socijalnu zaštitu. Predsjednik Komisije Tomislav Stjepanović rekao je da će mišljenja i prijedlozi s javne rasprave biti dostavljeni poslanicima Skupštine, te podsjetio da bi se usvajanjem ovog zakona uvela zabrana korištenja duvana i duvanskih proizvoda na javnim mjestima, u institucijama ali i ugostiteljskim objektima, gdje će se morati vidljivo označiti i na odgovarajući način izolovati prostor za pušače.

Članica Komisije za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu Lidija Ljubojević podsjetila je da ovakav propis postoji svugdje u okruženju i da je neophodno da se donese i u Brčko distriktu BiH.

„Podržaćemo donošenje ovog zakona i vjerujemo da će on riješiti problem jer pušenje šteti svima, a posebno nama koji smo oboljeli“, rekla je Enisa Rendić, predsjednica Udruženja distrofičara Brčko distrikta BiH.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime