Prvo jesenje zasijedanje Skupštine biće 17. oktobra

0
29

Nova, 34. redova sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH, održaće se u srijedu 17. oktobra 2018. godine, dogovoreno je na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova u Skupštini.

„Nakon pauze koju smo uzeli zbog Opštih izbora u BiH nastavljamo sa radom Skupštine. Utvrdili smo dnevni red 34. redovne sjednice na kojoj će se naći nekoliko važnih zakonskih prijedloga kao što je Nacrt zakona o izmjenama Zakona o premjeru i katastru, po hitnom postupku kao i Nacrt zakona o obrazovanju odraslih koji se dugo čeka u Brčko distriktu“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu Brčko distrikta BiH kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima.

„Radi se o jako važnom zakonu i početku primjene fiskalizacije na području Brčko distrikta BiH. Taj zakon će, očekujem, izazvati veliku pažnju poslanika, dugu, iscrpljujuću i argumentovanu raspravu koja će biti u funkciji stvaranja što manjeg pritiska na one koji se bave privrednom aktivnošću, posebno u pogledu nabavke fiskalnih kasa i vidjećemo kakva rješenja možemo obezbijediti kako bi ljudi bili zadovoljni“, rekao je predsjednik Kadrić.

Na dnevnom redu je i više odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH u oblasti izgradnje puteva i ulica kao i prijedlog odluke o odobravanju uvrštavanja novog projekta na listu projekata javno-privatnog partnerstva.

„Riječ je o led rasvjeti kako bi konačno krenuli s tim projektom i obezbijedili velike uštede jer za plaćanje električne energije javne rasvjete godišnje izdvajamo oko dva miliona KM“, rekao je Kadrić.

Poslanici će razmatrati i više izvještaja, među kojima i Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za prvih šest mjeseci ove godine.

Prije početka nove redovne sjednice poslanici će okončati raspravu o tačkama s prethodne 33. sjednice Skupštine.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.