Rebalansom Budžet Distrikta će biti uvećan za skoro pola miliona

0
31

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na današnjoj vanrednoj sjednici Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, kojom je budžet uvećan za 483.000 KM, te će tako ukupan budžet za 2018. godinu sada iznositi 244.464.005,80 KM.

“Potreba za intervenisanjem u budžetu uslijedila je zbog potrebe da se obezbijede nedostajuća sredstva za otklanjanje nedostataka na zgradi Policije koja bi konačno mogla biti i tehnički primljena i u funkciji do kraja godine, što je zaista neophodno”, rekao je nakon sjednice gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

 

On je dodao da je Vlada intervenisala i u dijelu koji se tiče obezbjeđenja sredstva za liječenje i transplantaciju bubrega za jedno lice.

Javila se potreba, rekao je Milić, i za obezbjeđivanjem dodatnih sredstava za isplate naknada za članove Vlade koji su podnijeli ostavke na svoje funkcije u proteklom periodu, što je zakonska obaveza prema Zakonu o Vladi Brčko distrikta BiH, a obezbijeđena su i sredstva koja nedostaju za završetak gradnje obdaništa u naseljima Ilićka i Klanac.

“Ja ću već danas uputiti zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH za ponedjeljak i nadam se da će poslanici podržati ovaj amandman naročito uzimajući u obzir okolnost da smo obezbijedili i podršku predstavnika sva tri naroda kada je u pitanju funkcionisanje zakonodavne vlasti”, rekao je Milić u obraćanju novinarima.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime