Sjajna Brankica Damjanović u Brčkom

0
160

Dom kulture u Brčkom večeras je bio stecište mnogih dobrih ljudi, koji su došli da čuju još dobrih priča od divne žene, pripovjedača, književnice, motivacionog govornika ili kako god je mi nazvali, koja je odlučila da sa svijetom podijeli priče iz svog života, iz kojih je i ona sama naučila mnogo više tek onda kada su isplivale na površinu.

Brankica Damjanović iza sebe ima 8 djela, svako tako fino, jednostavno i istančano napisano, da se mnogi mogu poistovetiti sa njenim pričama, pronaći u njima utjehu i razumijevanje, prijateljstvo i ljubav.

Zavaljujući Udruženju „Beba više“, pokoji Brčak (ili namjernik) i mnogo Brčanki slušali su sat vremena, koji su prošli za tren, divne, radosne, teške ali u svakom slučaju baš dobre priče, o ljudima, događanjima, vremenima, koji su se preplitali u Brankicinom životu.

Iza nje su djela prodata u više hiljada primjeraka – „(M)učenje jezika“, „Natura sanat“ „Dobro je…“, „Ne bih ovo mogla bez tebe“, „Rukopis moga brata“, „Rekla mi je volim te“, te knjige koje je napisala i uradila samo za sina Jovana („Moj sin Jovan“) i kćerku Melaniju („Kći“) za njihova punoljetstva.

Brankica Damjanović je 20 godina radila na televiziji kao spiker, voditelj, novinar, urednik vijesti. Uvijek je imala savršenu dikciju, odlično pisala, bila odličan đak i student, a kasnije i novinar. U jednom trenutku, kada je već živjela sa porodicom u Beogradu, odustala je od televizije i posvetila se jogi, koja joj je i pomogla da danas bude to što jeste.

Dobitnik je Nagrade grada Pirota za doprinos informisanju, u koji je izbjegla iz rodne Prištine, i u kojem je i nastala knjiga „Mučenje jezika“, jer Piroćanci ne govore baš književnim jezikom. „Natura sanat“ je posvećena zdravom životu, ali ne kroz ishranu, nego kroz sve ono što čini da se dobro i zdravo osjećamo, „Dobro je …“ je kolaž satkan od bezbrojnih životnih trenutaka koji nam pokazuju da je ipak dobro biti dobar, biti ovdje, i za to postoji razlog, „Rukopis moga brata“ je dobio naslov zbog prvog pisma koji je njen najstariji brat, od njih sedmoro djece, poslao kada je otišao u vojsku, „Ne bih ovo mogla bez tebe“ je zahvala bogu za to što je uvijek tu, oslonac i ljubav, „Rekla mi je volim te“ je dobila naslov nakon što joj je jedna od posjetiteljki neke od tribina rekla:“Volim te!“ po njenom završetku.

I u svakoj od tih priča publika je uživala, neki su slušali sa ushićenjem, neki sa suzama u očima, neki sa osmjehom koji je titrao tih sat vremena koji su prošli brže nego što je publika htjela, ali jedno je sigurno, svako ko je večeras bio u sali Doma kulture izašao je punog srca i ponio djelić dobrote koji Brankica nesebično daje.

Hvala Udruženju „Beba više“ na organizaciji ove večeri, koja, sigurni smo, neće biti posljednja sa Brankicom u Brčkom.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime