Škola plesa „Mambo Brčko“ državni prvak BiH u mlađim kategorijama

0
151

Nakon osvojene titule državnog prvaka BiH u LA plesovima u kategoriji odraslih u martu ove godine, Škola plesa „Mambo Brčko“ je proteklog vikenda u Sarajevu postala i državni prvak BiH u formacijskim plesovima u kategoriji pionira i juniora.

Dvije sportske latino formacije, “Mambo Team” u kategoriji pionira (Marija Jovičić, Manuela Marić, Katarina Pudić, Lana Ćurčić, Zina Fazlović, Mara Vrhovac, Lorena Pavić i Jovana Rikanović) i “Mamboline” u kategoriji juniora (Farah Dervišević, Asija Atić, Katarina Ilić, Nikolina Blagić, Emina Palamarević, Šemsa Palamarević, Ana Đogić, Tatjana Perić, Teodora Tešić, Anja Blagojević i Duška Jovanović) u subotu 03.11.2018 godine u Sarajevskoj dvorani „Ramiz Salčin“ okitile su se titulama državnih prvaka BiH u sportskim latino formacijama za 2018. godinu, saopšteno je iz Škole plesa “Mambo Brčko”.

Organizator turnira je bio Plesni klub „Astorija“ iz Sarajeva i Savez sportsko plesnih klubova BiH.

Osim ova dva rezultata, na kvalifikacionom turniru u kategorijama parova i solo kategorijama, Škola plesa „Mambo Brčko“ osvojila je više od 30 medalja, što predstavlja još jedan dokaz da se u Školi plesa „Mambo Brčko“ podjednako uspješno radi i sa mlađim i sa starijim kategorijama, kažu u Školi plesa.

Ovim rezultatom stavljena je tačka na najuspješniju godinu od osnivanja ovog sportskog kolektiva.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.