Skupština okončala 32. ovogodišnje zasijedanje prije ljetnje pauze

0
49

U nastavku 32. redovne sjednice Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je u prvom čitanju Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Izbornog zakona Brčko distrikta BiH i Nacrt zakona o volontiranju u drugom čitanju, kao i više odluka o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta BiH.

Nakon razmatranja Informacije o provođenju stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom D.D. „Novi Bimeks“ Skupština je donijela Zaključak kojim je zadužila Pravobranilaštvo Brčko distrikta BiH da u saradnji s Odjeljenjem za prostorno planiranje i Odjeljenjem za javni registar predloži u stečajnom postupku izuzimanje iz predmeta prodaje stečajne mase parcelu na kojoj se nalazi groblje na lokaciji nekadašnje farme ovog preduzeća. U zaključku se navodi da je lokacija čije se izuzimanje traži od izuzetnog značaja za Brčko distrikt BiH i da se zadužuje Pravobranilaštvo da po tržišnim uslovima i tržišnoj cijeni, koju je prihvatila Skupština povjerilaca D.D. „Novi Bimeks“ u stečaju, preuzme tu lokaciju u korist Brčko distrikta BiH. Kompletna procedura će se provesti u skladu s važećim zakonima Brčko distrikta, zaključila je Skupština.

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ je kao predlagač povuklo s dnevnog reda davanje saglasnosti na Aneks broj 1 Ugovora o izvođenju radova na izgradnji zaobilaznice oko Brčkog. Nakon razmatranja Prijedloga odluke o dodatnom zaduženju Brčko distrikta BiH po projektu „Zaobilaznica oko grada Brčko“ Skupština je donijela Zaključak kojim je zadužila Vladu da u Budžetu Brčko distrikta za fiskalnu 2018. godinu i Budžetu za 2019. godinu obezbijedi sredstva u maksimalnom iznosu od pet miliona KM, namijenjenog za dodatno finansiranje i završetak izgradnje zaobilaznice.

Poslanici su usvojili Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju JZU „Zdravstveni centar Brčko“ kao i Izvještaj o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za prethodnu godinu.

Skupština će u ponedjeljak 30. jula, prije avgustovske ljetne pauze u redovnim zasjedanjima, održati vanrednu sjednicu radi razmatranja rebalansa Budžeta.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime