Službenica Distrikta optužena za obmanu pri dobijanju pomoći iz budžeta

0
254

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Slavice Vujić (55) iz Brčkog zbog sumnje da je davanjem neistinitih i nepotpunih podataka o svojoj imovini u upravnom postupku ostvarila nepripadajuće novčane pogodnosti iz Budžeta Brčko distrikta BiH.

Ova službenica Brčko distrikta BiH, koja je zaposlena u Direkciji za finansije, a obavljala je i funkciju vršioca družnosti direktora Poreske uprave Brčko distrikta BiH, tereti se da je u postupku za otklanjanje i ublažavanje posljedica poplava iz 2014. godine za sebe osigurala protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 23.000,00 KM.

Vujić je optužena da organu nadležnom za provođenje programa sanacije objekata oštećenih poplavama nije dala podatke da je, osim stambenog objekta oštećenog u elementarnoj nepogodi, takođe vlasnik i druge stambene jedinice u ovom gradu, usljed čega joj je umjesto pripadajućih 10.000,00 KM po programu dodijeljeno 33.000,00 KM.

Optužnicu s dokazima za obmanu pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti (iz člana 262 stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) i prijedlogom za oduzimanje imovinske koristi pribavljene ovim krivičnim djelom, Tužilaštvo Distrikta dostavilo je nadležnom sudu na daljnji postupak. U fazi prethodnog saslušanja pred Osnovnim sudom Distrikta ova optužnica u cjelosti je potvrđena, saopšteno je iz Kancelarije javnog tužioca Brčko distrikta BiH.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime