U Brčkom se održava XVI likovna simpozijum radionica SAVA

0
67

Svečanim otvaranjem izložbe slika i skulptura nastalih na prošlogodišnjoj Međunarodnoj likovnoj simpozijum radionici „Sava“, zvanično je počela s radom ovogodišnja, XVI po redu likovna kolonija koju organizuje Umjetnička galerija Brčko distrikta BiH.

Brčko je i ove godine ugostilo deset umjetnika iz zemlje i regiona koji će sedam dana stvarati djela koja ostaju u fundusu gradske galerije.

„Neizmjerno smo srećni zbog toga što je nastavljen rad simpozijum radionice jer smo se uvijek trudili da razvijemo dobro osmišljenu i kvalitetnu saradnju u oblasti kulture, kako na regionalnom tako i na međunarodnom planu“, istakla je kustosica Galerije Sonja Đurović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ona je istakla da je u hiperprodukciji raznih slikarskih kolonija koje degradiraju i obesmišljavaju ovaj vid umjetničkog djelovanja veoma važno da Umjetnička galerija kao institucija koja njeguje i prezentuje profesionalizam i kvalitet i dalje dobija podršku da nastavi s organizovanjem Međunarodne likovne simpozijum radionice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na otvaranju izložbe slika u izložbenom salonu Umjetničke galerije u centru Brčkog, dodijeljena je i nagrada ove manifestacije za prošlu godinu. Riječ je o nagradi zlatna paleta, čiji će se dobitnik za 2017. godinu, akademski slikar iz Nikšića Miomir Mišo Vemić, u septembru predstaviti Brčacima svojom samostalnom izložbom.

wwww.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime