U Brčkom uskoro sajam meda

0
63

Dvanaesti «Sajam meda i opreme za pčelarstvo Brčko-2017», biće održan od 14-16 septembra ove godine. Ovo je zaključak jučerašnjeg sastanka Organizacionog odbora, koji, u gradskoj pješačkoj zoni- na lokaciji sajma, očekuje šezdesetak učesnika.

«Na sajmu će se okupiti između 50 i 60 pčelara iz Srbije,Hrvatske i BiH, a sam termin održavanja pomjeren je za sedam dana jer se održavanje poklapalo sa sajmovima u Tuzli i Modriči, pa smo na ovaj način omogućili i kolegama iz ovih gradova da učestvuju na našem sajmu», rekao je u ime Organizacionog odbora predsjednik Udruženja pčelara «Matica» Brčko Nikola Kerezović.

Kao i svake godine sajmu će predhoditi ocjenjivanje, odnosno stručna procjena, kvaliteta meda, ove godine kod svih, a naročito brčanskih izlagača, jer se na ovaj način želi precizno utvrditi koliko kvalitetnim medom raspolažu ovdašnji pčelari, precizirao je Kerezović.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime