U Brčkom uskoro sajam zapošljavanja

74

U petak 25. maja 2018. godine u periodu od 11:00 – 18:00 časova u prostorijama Omladinskog centra u Brčkom biće održan sajam zapošljavanja. Sajmu će prisustvovati poslodavci, obrazovne ustanove, nevladine organizacije, kao i predstavnici institucija – Vlade Brčko distrikta BiH, Zavoda za zapošljavanje, kao i nekoliko ambasada u BiH.

Iz Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH poručuju da je ovo jedinstvena prilika za nezaposlena lica da direktno razgovaraju sa poslodavcima, saznaju ponudu za slobodna radna mjesta, uslove za doškolovavanje ili prekvalifikaciju i sl.

Trenutno su najtraženiji radnici koji posjeduju zanatska zanimanja – bravar, krojač, varilac, vozač, konobar, stolar, kuvar ili tapetar, a na našem području ih je sve manje. U Zavodu za zapošljavanje kažu i da je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje od suficitarnih zanimanja najveći broj nekvalifikovanih radnika, njih oko 2.700, zatim oko 900 trgovaca, 670 ekonomskih tehničara, 340 diplomiranih ekonomista i 330 automehaničara.

Sajam zapošljavanja organizuje se u okviru projekta „Karijerno usmjeravanje i savjetovanje“, koji zajedno realizuju Vlada Distrikta, Zavod za zapošljavanje i Omladinski centar „Vermont“ iz Brčkog.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime