U najavi brčanski horski festival FonFest

0
70

U organizaciji mještovitog hora SPKD “Prosvjeta” Brčko 20. oktobra biće održan cjelovečernji koncert ovog hora sa gostima, kojim će ujedno biti najavljen i Prvi međunarodni horski festival pod nazivom “FonFest”, koji će se održati naredne godine.

Koncert u oktobru uvertira je u ovu veliku horsku manifestaciju i ujedno proslava prvog rođendana Prosvjetinog hora.

“Nakon nekoliko uspješnih nastupa, kao i kontinuiranog rada, smatramo da smo sazreli da, za prvi rođendan, poklonimo našem gradu i jedan veliki koncert u kojem će, vjerujemo, brčanska publika zaista da uživa. Osim našeg hora na koncertu će učestvovati još dva velika hora, čija imena ćemo uskoro da saopštimo”, rekla nam je mr Branislava Popović, koja vodi horsku sekciju Prosvjete i direktorica je festivala.

Mnogo entuzijazma, želje i volje već se ulaže u organizaciju i koncerta i festivala, za koji ne sumnjamo da će stati rame uz rame sa drugim poznatim horskim festivalima.

“Brčko zaista zavređuje da ima jedan ovakav festival, koji će biti takmičarskog karaktera. Planiramo da festival traje nekoliko dana i da se na njemu pojave zaista velika imena, od dečijih horova, preko horova srednjoškolaca i etno grupa, pa do proslavljenih horova od Austrije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije pa sve do Makedonije, a neki od njih su već, sa radošću, potvrdili učešće na prvom festivalu,” kaže mr Popović.

Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku SPKD „Prosvjeta“ Draganu Tomiću i članovima Upravnog odbora “Prosvjete”, kao i gradonačelniku Siniši Miliću, koji su maksmalno podržali ovu ideju i dali podršku stvaranju preduslova da ideja postane i realnost, zaključila je Branislava Popović.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.