Ugrožen opstanak farmi u Krepšiću 2

0
43

Najveći problem razvoju agrara u brčanskoj mjesnoj zajednici Krepšić 2, u kojoj većina stanovnika živi od poljoprivrede, predstavljaju zapušeni kanali i u poplavama 2014. godine porušen most, koji vodi prema Vidovicama i Vučilovcu, gdje se nalaze ogromne površine obradive zemlje od kojih zavisi i opstanak farmi.

Predsjednik mjesne zajednice Krepšić 2 Milan Maksimović rekao je danas novinarima da je potrebno očistiti kanale i staviti most u funkciju, da bi se mogla obrađivati zemlja.

“Ako ovi ljudi, koji hoće da rade i imaju mnogo grla stoke, ne mogu da proizvedu hranu, oni će biti prisiljeni da smanjuju stočni fond ili da napuste selo i krenu da traže drugi posao od koga će prehranjivati svoje porodice”, istakao je Maksimović.

Prema njegovim riječima, na području ove mjesne zajednice ima više farmi muznih krava, bikova i svinja, a nekoliko poljoprivrednika bavi se i pčelarstvom.

Maksimović kaže da se donošenjem novog pravilnika o podsticaju u agraru Brčko distrikta javio novi problem, tako da su mnogi, čekajući kakav će biti krajnji ishod, u dilemi da li da gase proizvodnju ili da krenu u rizik pa da se registruju.

On je ocijenio da će se ugasiti mnoga domaćinstva jer ljudi nisu u stanju da se registruju i budu samostalni preduzetnici, da imaju zaposlenog jednog ili više radnika, da godinu dana plaćaju obaveze.

(SRNA)

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime