Uspjeh Mambovih plesača od Španije do Turske

0
27

Protekli vikend je za članove Plesnog kluba „Mambo Brčko“ bio izuzetno zahtjevan, ali uspješan. Vodeći plesni parovi ovog brčanskog sportskog kluba učestvovali su na dva takmičenja na različitim krajevima Evrope.

U španskom gradu Bilbao plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus osvojio je drugo mjesto u konkurenciji 40 sportsko – plesnih parova iz 25 država svijeta na WDSF International Open Bilbao.

Njihove klupske kolege, mladi par Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić, takmičili su se u Turskoj, u gradu Adana, na WDSF International Open Adana u tri kategorije i napravili rezultat karijere. U kategoriji „WDSF Open standard“ po prvi put u karijeri su se plasirali u finale i osvojili šesto mjesto. U kategoriji „Rising Star LA“ plasirali su se u polufinale, a u kategoriji „WDSF International Open LA“ plasirali su se u četvrtfinale.

U Plesnom klubu „Mambo Brčko“ već su počeli i sa pripremama za „Brčko Gala Night 2020 – 4th Edition“, koje će se održati u martu 2020. godine, kada će naš grad, baš poput Adane i Bilbaoa, postati centar svijeta za plesne parove iz više desetina svjetskih zemalja.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.