Veče makedonske pjesme i plesa u subotu 16. juna

0
67

U okviru kulturne manifestacije “Proljeće u gradu”, Udruženje “Makedonac Vardar” Brčko distrikta BiH u subotu 16. juna 2018. godine u Domu kulture u Brčkom od 19:30 h organizuje “Veče makedonske pjesme i plesa”, na kojem nastupa kulturno – umjetničko društvo “Bojmija” iz Đevđelije u Makedoniji.

Ansambl tradicionalne muzike i igre “Bojmija” postoji od 2004. godine, a broji 120 članova uzrasta od 10 do 25 godina. Podijeljeni su u tri sekcije i izučavaju tradicionalne pjesme i igre, najčešće južno-vardarske regije u Makedoniji koja se zove Bojmija, te otuda i naziv KUD-a.

Ansambl radi sa mladim i talentovanim muzičarima koji njeguju tradicionalnu makedonsku muziku, a bogato kulturno nasljeđe promovišu na domaćim i međunarodnim festivalima i nastupima, među kojima će biti i ovaj brčanski, kažu organizatori koncerta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruženje “Makedonac Vardar” poziva sve ljubitelje tradicionalne igre, pjesme i umjetnosti uopšte, te sve ljude dobre volje, da se bliže upoznaju sa makedonskom kulturom i tradicijom i uživaju u nastupu KUD-a “Bojmija” u subotu od pola 8 uveče. Ulaz je besplatan.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime