Za uređenje korita Brke i Save izdvojeno blizu 33.000 KM

0
72

Na obalama međunarodne rijeke Save i njene pritoke Brke izvode se radovi na čišćenju i uređenju.

Iz kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH saopšteno je da su u toku radovi na uklanjanju granja, smeća, krčenja šiblja i drugog rastinja, te ravnanje obalnog pojasa na potezu od JP “Luka Brčko” do izletišta Ficibajer.

Takođe, u punom jeku su i košenje trave i sječa šiblja i drugog rastinja u regulisanom koritu rijeke Brke, uklanjanje nataloženog materijala sa zemljanih pokosa na potezu od Ženskog mosta preko Brke do ušća u Savu, kao i čišćenje nanosa sa betonskih pokosa regulisanog korita Brke od ušća pa uzvodno u dužini od 1.400 metara.

Osim čišćenja i uređenja korita Brke i manjeg uređenja desne obale Save, planirano je i uklanjanje smeća i vegetacijskog i drugog otpada sa obalnog i riječnih stubova mosta na graničnom prelazu Brčko – Gunja u Republici Hrvatskoj.

Svi ovi radovi realizuju se u skladu sa zahtjevima Trećeg pojedinačnog ugovora Okvirnog sporazuma za izvođenje radova na provođenju mjera na zaštiti od poplava u svim fazama odbrane od poplava na području Brčko distrikta BiH, navodi se iz Kancelarije gradonačelnika.

Ukupna vrijednost ugovora je 32.720,84 KM, a novčana sredstva obezbijeđena su u tekućem budžetu Brčko distrikta BiH za 2018. godinu.

www.brckodanas.com

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime