Zahvalnice medijima za objektivno informisanje

0
21

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i njegov zamjenik Senad Jašarević, kao i šef Operativno – komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta BiH Halid Emkić, danas su upriličili prijem za novinare koji rade za lokalne i medijska predstavništva u Brčkom, a sve u okviru obilježavanja 18. godišnjice od osnivanja Policije Brčko distrikta BiH, te im uručili zahvalnice za objektivno informisanje o radu Policije Brčko distrikta BiH.

„Mi kao policijska agencija pokušavamo da putem medija budemo prisutni u zajednici. Policija Brčko distrikta BiH je najmanja policijska agencija u Bosni i Hercegovini i prva je multietnička policija unutar BiH. Iz tog razloga saradnja sa medijskim kućama i sa zajednicom nam je jako potrebna,“ rekao je u obraćanju medijima šef Policije Pisić.

Na pitanje novinara šta je to najznačajnije što je obilježilo rad policije u ovih 18 godina, šef Policije je rekao da je jako nezahvalno da kao jedan od šefova policije izdvaja najznačajnije.

„Puno je stvari koje su ojačale i postavile Policiju Brčko distrikta BiH na mjesto na kojem se prepoznajemo kao policijska agencija. Bilo je stvari koje su negativne, ali policija je izlazila iz tih problema sa jačim integritetom i višim nivoom profesionalnosti“, kaže Pisić.

Centralni dan obilježavanja 18 godina od osnivanja i rada Policije Distrikta je sutra, kada će ispred zgrade Policije, biti organizovan POLICE FEST – manifestacija koja predstavlja prezentaciju policije i njenog rada na koju su pozvani svi građani Brčko distrikta BiH i šire, te svečana akademija u Domu kulture od 12:00 časova.

„Kao i do sada, uz nas će se predstaviti i pripradnici susjednih policijskih agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Kanton Tuzla, pripadnici granične policije. Program počinje u 10:00 časova na Trgu mladih. U kulturno muzičkom programu izdvojio bih i učešće vrtića,“ istakao je na kraju izjave za medije Goran Pisić.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.