Zimski raspust za školarce

0
206

Danas je počeo zimski rasput za oko 9.000 učenika osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta BiH. Raspust traje od 26. decembra 2017. do 15. januara 2018. godine.

Dok đaci odmaraju i eventualno čitaju lektiru, za nastavnike i profesore biće organizovano nekoliko edukacija i seminara u organizaciji Pedagoške institucije Brčko distrikta BiH, te završen jedan ciklus konkursne procedure za novi nastavni kadar koji će početi sa radom u drugom polugodištu. Do kraja godine očekuje se da bude raspisan konkurs za oko još 40 upražnjenih pozicija u obrazovanju, rekao je u izjavi za Radio Brčko šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH Senad Osmanović.

On je govorio i o tome da je potpisan ugovor za početak izgradnje fiskulturne sale u Rašljanima, da do kraja januara očekuje da bude završen aneks u srednjoj Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, te da uskoro počinje gradnja fiskulturne sale u područnoj osnovnoj školi u Begovači.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime