ŽOK »Bimal-Jedinstvo« od jeseni učesnik CEV Evropske Lige prvaka

0
55

Ženski odbojkaški klub „BIMAL-JEDINSTVO“ iz Brčkog, desetostruki prvak Bosne i Hercegovine i osmostruki osvajač Kup-a Bosne i Hercegovine, od sljedeće sezone takmičit će se u CEV Evropskoj Ligi prvaka. Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) uvela je novi format takmičenja u CEV Evropskoj Ligi prvaka te prvi put u istoriji odbojke jedan odbojkaški klub iz Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine uzeće učešće u ovom prestižnom i najvišem takmičenju.

„Ovo je novi, jako važan, afirmativni korak za odbojkaški sport u Bosni i Hercegovini. ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ uzeće učešće u ovom takmičenju kao klub koji je svojim rezultatima obilježio jedanaest takmičarskih sezona u OS BiH. Učešćem u ovom takmičenju podiže se rejting OS BiH u okviru CEV-a. Dosadašnje aktivnosti Saveza, pa i ovo učešće u CEV Evropskoj Ligi prvaka, u kontinuitetu obezbjeđuju podršku CEV-a Odbojkaškom savezu BiH“ –
izjavio je ovim povodom predsjednik OS BiH Milutin Popović.

Iz rukovodstva ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ ističu kako je ovo ogromna čast i nova odgovornost za klub, ali razloga za sumnju u kvalitete kluba iz Brčkog nema.

„Ogromna je čast postati prvim odbojkaškim klubom iz BiH koji će se takmičiti među prvacima zemalja takmičara Evropske lige. Odbojkašice će ljetni prelazni rok iskoristiti za pripreme, mada ne sumnjamo u vlastiti kvalitet, budući da nam je dugogodišnje iskustvo u CEV i Chellenge kupu Evrope donijelo veliko iskustvo u organizaciji evropskih utakmica“ – naglašava predsjednik ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ Esed Omerhodžić.

Zlatni uspjeh ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“ prije pune tri godine prepoznala je i brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, postavši generalni sponzor kluba, kao nagrada za talenat, rad i sveukupni kvalitet ženske odbojke u Brčkom.

„BIMAL, kao ponosni generalni sponzor brčanskih princeza, je ovu istorijsku vijest za bh odbojku primio sa velikom radošću i ponosom što smo dio brčanske odbojkaške bajke koja traje dugi niz godina. Posebno mi je drago što je ovo prilika da vrhunske igračice dolaze u BiH i da domaća publika uživa u najvišem kvalitetu ženske odbojke, ali i prilika da mi pokažemo Evropi da imamo jednako dobar kvalitet“ – naglasila je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija BIMAL-a i član UO ŽOK „BIMAL-JEDINSTVO“.

Ako ste pronašli pravopisnu grešku, označite je i pritisnite Shift + Enter ili kliknite ovdje da biste nam je prijavili.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime