15. i 16. septembra u Brčkom sajam pčelarstva

111 godina od organizacije prvog sajma pčelarstva u Brčkom – Prve posavačke izložbe

282
Iz arhiva

Udruženje pčelara “Matica” iz Brčkog i Udruženje pčelara “Pčela” iz Gornjeg Rahića od 23. avgusta do 16. septembra organizuju nekoliko događaja posvećenih pčelarstvu. Do sada su realizovani međunarodno organoleptičko ocjenjivanje kvaliteta meda i radionica o pravljenju sapuna od meda.

Do kraja mjeseca posvećenog pčelarstvu očekuje nas još predavanje za pčelare, ali i kupce pčelinjih proizvoda, radionice za srednjoškolce, te glavni događaj – 16. po redu Sajam pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, ali i svih drugih domaćih proizvoda zainteresovanih izlagača.

“Centralni događaj za izlagače i posjetioce – brčanski sajam pčelarstva, koji će se održati 15. i 16. septembra na Trgu mladih, prilika je i za domaćinstva koja spravljaju domaće sokove, džemove i salate, čajeve, pomade i druge preparate za njegu, da izlože svoje pažljivo pripremljene i zdrave proizvode, a za naše sugrađane prilika da se pred jesen i zimu opreme domaćim i tradicionalnim proizvodima. Osim kvalitetnih vrsta pčelinjeg meda, na sajmu će biti izloženi i drugi pčelinji proizvodi – matična mliječ, vosak, propolis, med u kombinaciji sa orašastim i drugim plodovima i mnogo toga još, te već sada planirajte svoj odlazak na sajam,” poručuju organizatori.

Na sajmu će proizvođačima najkvalitetnijih medova biti dodjeljene medalje i pehari.

Iz arhiva

Ove godine brčanska pčelarska udruženja obilježavaju i 111 godina od organizacije Prvog sajma pčelarstva u Brčkom, koji se održao na isti datum kao i ovogodišnji, pod nazivom “Prva posavačka izložba”.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postRadarske kontrole za period 28.8.2023. godine do 3.9.2023. godine
Sledeći postDvije osobe smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći