16. Međunarodni rukometni turnir „Lokomotiva CUP“ počinje sutra

271

U organizaciji Rukometnog kluba „Lokomotiva“ Brčko od 19. – 22. decembra 2018. godine u Brčkom se održava 16. međunarodni rukometni turnir „Lokomotiva CUP“.

Na turniru učestvuje više od 1.200 učesnika, odnosno 56 ekipa iz 13 zemalja svijeta: Francuske, Ukrajine, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Danske, Italije, Izraela, Grčke i BiH.

Ove godine na turniru su prisutne četiri kategorije – juniori, kadeti, pioniri i mlađi pioniri uzrasta do 18, 16, 14 i 12 godina. Utakmice se igrajuod 8.00 do 19.00 sati u tri gradske dvorane: u sali Ekonomske škole, Gimnazije i Tehničke škole.

Tim povodom danas je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić primio učesnike i organizatore 16. Međunarodnog rukometnog turnira „Lomotiva CUP“ Brčko distrikta BiH. On je rekao da je ovo prilika za Brčko da se pokaže kao dobar domaćin jer, kako je naglasio, turnir nosi jedan odgovarajući kvalitet kada je riječ o sportu i samom takmičenju.

„Okupiti toliki broj jakih ekipa iz različitih zemalja je potvrda kvaliteta ovog turnira, ali to je i za nas prilika da se predstavimo kao dobri domaćini među svim ovim učesnicima. Nadamo se da ćemo u tom pravcu nastaviti da radimo i narednih godina. Pozivam građane da narednih dana dođu i podrže ekipe“, rekao je gradonačelnik.

Radomir Prajo, član Organizacionog odbora 16. međunarodnog rukometnog turnira „Lokomotiva Kup“ Brčko distrikta BiH, zahvalio se gradonačelniku na prijemu i podršci, te pozvao sve ljubitelje sporta da posjete turnir da  bi uveličali ovaj sportski događaj.

Predstavnici rukometnog kluba „Vesprem“ iz Mađarske kazali su da na turnir „Lokomotiva CUP“ dolaze već nekoliko godina i da im je čast što učestvuju na ovakvom događaju.

„Ovdje dolazimo sa stručnom namjerom, a to je da učimo od ovog dijela Balkana, jer ovdje se susreću dva stila igre, balkanski i stil srednje Evrope. Mi nismo došli ovdje da pobjeđujemo nego da nam djeca steknu nova iskustva, da steknu nova znanja s takvim protivnicima, a, naravno, trudićemo se i da dođemo do finala“, kazali su iz „Vesprema“

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postSkupština usvojila Odluku o privremenom finansiranju budžetskih organizacija
Sledeći postU toku akcija „ŠKORPION“