18. Međunarodni teniski turnir „BRČKO OPEN 2022“ počinje u subotu

72
Foto: Zoran Jović

Gradonačelnik Esed Kadrić i direktor teniskog kluba „Prohema“ Tomislav Đokić danas su na konferenciji za medije najavili održavanje 18. Međunarodnog teniskog turnira „BRČKO OPEN 2022“.

„Zadovoljstvo mi je da u ime Vlade Brčko distrikta BiH mogu najaviti da smo po 18. put pokrovitelji Međunarodnog teniskog turnira „BRČKO OPEN 2022“, najstarijeg turnira iz futures kategorije u BiH. Raduje nas činjenica da se radi o značajnom međunarodnom događaju u kojem će učešće uzeti predstavnici iz 31 države tako da će Brčko distrikt BiH biti u prilici da ugosti sve mlade sportiste i da bude sredina u kojoj će boraviti mnogo ljudi iz regije, Evrope i svijeta što je najbolji pokazatelj Brčkog kao grada sporta i grada tenisa. Vlada Distrikta će sa svoje strane učiniti sve da i ove godine ova sportska manifestacija bude dobro organizovana i da potvrdi još jednom opravdanost trajanja ovih 18 godina, s očekivanjima da nastavi trajati i u decenijama koje dolaze“, rekao je gradonačelnik Kadrić.

Međunarodni teniski turnir iz serije FUTURES „BRČKO OPEN 2022“ održavaće se na terenima teniskog kluba „Prohema“ od 21. do 28. maja.

Tomislav Đokić, direktor teniskog kluba „Prohema“ i voditelj turnira, izrazio je zahvalnost na podršci koja nije izostala sve ove godine te istakao da je upravo klub „Prohema“ s najvećim iskustvom u organizaciji ovakvih i sličnih turnira.

Važno je istaknuti da će ove godine učešće na turniru uzeti i dvojica mladih Brčaka, Dženan Baković i Andrej Đokić. Osim njih još pet mladih tenisera iz BiH igrat će svoje mečeve na terenima TK „Prohema“.

Nagradni fond turnira iznosi 15.000 dolara, a pobjednik će, osim novčane nagrade, osvojiti i 18 ATP bodova.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postVlada Brčko distrikta BiH odobrila Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije
Sledeći postSusreti mladih Brčko distrikta BiH od 20. do 22. maja.