25. Vidovdanska trka biće 31. jula

148

“Nakon jednogodišnje pauze, konačno smo uspjeli da izvršimo pripreme i da organizujemo 25. jubilarnu Vidovdansku trku koja će se održati u punom formatu 31. jula”, poručuju organizatori ove najpoznatije brčanske sportske manifestacije na svojoj facebook stranici.

“Jednostavno, nakon 25 godina uspješnog rada, nismo mogli dozvoliti da se ovaj najuspješniji sportski projekat nečijom voljom ugasi, kao što je u ovom gradu mnogo toga drugog ugašeno.
Znamo da je sezona odmora, ali učinićemo sve da jubilarno izdanje bude veličanstveno i da nas što više ima na stazi”, ističu u organizaciji trke.

U centru pažnje i ovaj put biće najmlađi sugrađani. Planirana je i posebna trka na 2 kilometra, koju oni koji nisu za trčanje, mogu i da prešetaju.

“Uz nas je stasalo 25 generacija, neki koji su trčali dječije trke, sada su odrasli ljudi čija djeca danas trče, a oni koji su trčali 10 kilometara – sada trče njihovi unuci. Očekujemo sve one koji su bilo kada i bilo kako učestvovali na Vidovdanskoj trci u proteklih 25 godina da se ove godine, kako bi uveličali naš zajednički jubilej, pojave na stazi i tako još jednom daju svoj doprinos ovoj manifestaciji”, kažu organizatori.

Sve zainteresovane za učešće u trci, uskoro očekuje više informacija na web i facebook stranici Vidovdanske trke.

“Na ovim prostorima, 25 godina je velika tradicija i toga smo svjesni – zato ulažemo vanredne napore da Vidovdansku trku vratimo na staze slave i da je učvrstimo kao jedan od najznačajnijih atletskih događaja sa kalendara Svjetske i Evropske atletike”, zaključuje se u obavještenju.

Osim trke, organizatori planiraju da početkom naredne školske godine organizuju i svečanu akademiju povodom 25. godišnjice Vidovdanske trke.

IZVORhttps://www.facebook.com/vidovdanskatrka
Prethodni postU Brčkom trenutno 86 lica oboljelo od COVID-19
Sledeći postPredsjednik KK “Lavovi” Brčko Vukadinović za portal “Dešavanja u Bijeljini”: Prezadovoljni smo dosadašnjom podrškom Vlade Brčko distrikta BiH