5 stvari koje štete vašem seksualnom životu, a niste toga ni svjesni

79

Neke su stvari očigledne i opšte poznate, no znanstvenici su nedavno utvrdili nekoliko sitnica koje na veliko iznenađenje takođe igraju ulogu u seksualnom životu.

Ubrzan život, problemi u vezi, neslaganje s partnerom, kriza…Sve tu to “stvari” koje znamo da utiču na seksualni život.
No, neke bi nas činjenice mogle i iznenaditi. Portal Zdrava Krava donosi popis 5 stvari koje štete seksualnom životu, a vjerojatno ih nismo ni svjesni.

Hladne noge

Otkriveno je da hladne noge otežavaju seksualni užitak. Znanstvenici s Groningenskog univerziteta u Holandiji tvrde da je uoči i tokom seksa poželjno zagrijati noge jer se dio mozga koji reguliše spolni užitak nalazi tik do onog koji registruje temperaturu u stopalima. Dakle, pobrinite se da je u prostoriji toplo, osigurajte pokrivače ili oboje navucite sokne.

Debljina

Jedno je američko istraživanje, objavljeno na stranici Oprah.com, pokazalo da muškarcima s visokim indeksom tjelesne mase snošaj traje prosječno iznad sedam minuta. S druge strane, njihovim vitkim (i vizualno privlačnijim) vršnjacima snošaj traje manje od dvije minute. Ta je razlika posljedica veće količine ženskog hormona estradiola prisutne u tijelima debljih muškaraca. Taj hormon čini penis manje nadražljivim i stoga sporijim u dostizanju ejakulacije. Vitki muškarci pak imaju više testosterona, koji ubrzava ejakulaciju. Dobra strana vitkosti je da takvi muškarci mogu češće postizati erekciju u usporedbi s debljim muškarcima.

Oralna higijena

Neugodni mirisi na svaki način smanjuju spolnu želju. To se odnosi i na mirise koji dopiru iz ljudskog tijela, a svakako i na one iz usne šupljine. Ali, nedovoljna oralna higijena narušava seksualni život na još jedan način: muškarci s oboljenjem desni, koje je često posljedica zanemarivanja usne šupljine, imaju triput višu stopu erektilne disfunkcije nego vršnjaci sa zdravim zubnim mesom. Bakterije koje se nakupljaju u neredovno čišćenoj usnoj šupljini ulaze u krvotok, začepljuju žile i smanjuju dotok krvi u penis. Ako mu ovo nije dovoljan motiv za održavanje oralne higijene, dobro je znati i da bakterije iz usta škode i srcu. Nevjerojatno je što se može postići redovnim korištenjem paste, četke i zubnog konca, kao i struganjem jezika radi odstranjivanja gomile bakterija koje se skupljaju na površini organa za okus.

Biciklizam

Biciklizam je zdravo u svakom pogledu, osim što smanjuje sposobnost seksualnog uzbuđenja kod oba spola. Otprije je poznato da duga vožnja privremeno otežava muškarcima postizanje erekcije. No, zahvaljujući teksaškim znanstvenicima sada znamo i da žene koje voze 15 ili više km tipično sportsko biciklo s visokim sjedalom i niskim guvernalom doživljavaju gubitak osjeta u genitalnom području. S obzirom na to da nagnut položaj nanosi neželjen pritisak na neke bitne tačke tvog tijela, nabavite biciklo koji Vam omogućava vožnju u uspravnijem položaju.

“Otrovne” seksualne igračke

Iskusnije i zaigranije žene u seksualnoj igri često uvode pomoćna sredstva, no što ako ona štete spolnom nagonu? I to zbog svog hemijskog sastava? Holandski su istraživači u 85 posto proučenih seksualnih igračaka pronašli nezgodno visoku koncentraciju ftalata. To je ona skupina hemikalija koja čini plastiku mekom, podatnom i prikladnom za oblikovanje. No, ftalati škode seksualnom životu tako što snizuju testosteron i smanjuju libido ( testosteron je bitan i kod žena).

(Vecernji.hr)

Prethodni postOprez: Selfieji prenose uši!
Sledeći postOvako izgleda kada Amerikanci prvi put probaju hranu sa Balkana