AK “Cross” Brčko učestvovao u KUP-u evropskih šampiona u Portugaliji

156

Prethodnog vikenda u Portugaliji je održano klupsko Evropsko prvenstvo šampiona u ekipnom kros trčanju, na kojem su učestvovali i takmičari Atletskog kluba “Cross” iz Brčkog.

“Cross-ovci su na prvenstvu BiH, koje je održano u Brčkom, ostvarili pravo učestvovanja na evropskom prvenstvu u Portugaliji. Konkurencija je bila iz 25 zemalja i 35 timskih klubova. AK “Cross” se takmičio u seniorskoj kategoriji sa ekipom juniora. Prethodno ostvareni rezultati na nivou BiH doprinijeli su da AK “Cross” dobije pozivno pismo da učestvuje na evropskom prvenstvu i jako smo ponosni na to”, kažu u ovom sportskom klubu.

Sastav tima koji je predstavljao Brčko, kao i Bosnu i Hercegovinu, činili su: Nikola Kutić, Armin Begović, Danis Avdić sa tim liderom Davorom Todorovićem.

“Mi smo imali spremnu ekipu juniora za ovu kategoriju prvenstva, ali smo desetkovani zbog pozitivnih na COVID-19 i to su te nepredviđene okolnosti na koje se mora računati. S obzirom da smo učestvovali sa mladom ekipom juniora u seniorskoj kategoriji i da smo se takmičli na evropskom nivou, zadovoljni smo ostvarenim rezultatom”, kaže trener Todorović.

Sljedećeg mjeseca AK “Cross” očekuje organizacija prvenstva BiH u polumaratonu u Brčkom, a zatim i rekreativna trka pod nazivom “Color Run Race” i organizacija takmičenja “Kros Brčko distrikta BiH”.

IZVORwww.brckodanas.com
Prethodni postCivilni sektor se budi iz sna – Intervju sa Božidarom Jovićem, predsjednikom UG “Demos” Brčko distrikt BiH
Sledeći postPrivremena obustava saobraćaja zbog deminiranja